Steppen is hip, sportief, gezond en FUN!

Steppen is een leuke, veilige en effectieve manier om in shape te komen en je conditie op te bouwen. De combinatie van een aerobe - en krachttraining zorgt ervoor dat je veel calorieën verbrand. Buiten sporten geeft iets extra's. Naast dat je in beweging komt, uithoudingsvermogen opbouwt, ervaar je de natuur en geeft het buiten zijn en beleven zoveel extra's. Vandaar: Move your body, free your mind! Wij steppen mooie routes door het prachtige Goois natuurgebied. Steppen doen wij het hele jaar rond...lente, zomer, herfst en winter. Je staat versteld van het prachtige landschap om de hoek.

Je bent er dan ook even helemaal uit en tegelijkertijd werk je aan je conditie en uithoudingsvermogen. Van steppen wordt je snel erg fit. Fysiek lekker inspannen en mentaal heerijk ontspannen!

Billen, heupen en benen worden goed aangepakt, maar ook de buik-, arm- en rugspieren moeten aan de slag. Een full body work out! Door de gemiddelde snelheid van 18 km/u hebben wij een groot bereik en kunnen we mooie tochten maken door o.a. het Goois natuurgebied. Bewegen in de natuur werkt ontstressend, het is heerlijk, afwisselend en je wordt tegelijkertijd nog fit en strak ook. Probeer het eens!

Spieren & calorieverbruik

Bij het steppen gebruik je veel verschillende spiergroepen en doordat het een duursport is, gaat je verbrandinggoed op gang. Je verbruikt veel calorieën. Tijdens het steppen til je je eigen gewicht constant een beetje op. Met deze beweging maakt je je benen, billen en onderrug sterker.

De calorieverbranding bij het steppen is afhankelijk van je lichaamsgewicht, je conditie en je steptechniek.

 

 

Blessures?

Tijdens het steppen komt er weinig druk op de gewrichten. De piek belasting op het spier-, pees- en bandapparaat is veel minder groot dan bv. bij het hardlopen. Daarmee is steppen veel minder blessuregevoelig.