Mogelijkheden

Routes

Rondje Naarden-Vesting (6km)
Ontdek de natuur, cultuur, historie en gezelligheid van Naarden-Vesting per step. Vanaf onze locatie is het een ongeveer 1 km steppen naar de historische vestingwallen. Over de vestingwallen loopt een prachtig pad dat u geheel rondom (in stervorm) de vesting kunt steppen. Een rondje vesting is zo’n 4 km In de Vesting zelf heerst er een gezellige historische sfeer. Een bezoek aan het vestingmuseum is een aanrader. De veelzijdige winkeltjes, de prachtige oude panden en de gezellige horeca bieden tal van mogelijkheden om te ontspannen.

Tafelbergheide (8 km)
Step een mooie route door villawijk Crailo, het bos en de Tafelbergheide. Dit is een 74ha groot heidegebied waar er tal van mooie paadjes zijn om te ontdekken. In dit heide gebied grazen er Schotse hooglanders; een prachtig gezicht. Een bezoek aan de schaapskooi is ook mogelijk. Deze route is te combineren met een picknick op locatie.

Bussumerheide (14 km)
De Bussumerheide is een 160ha groot heidegebied. De heidevelden en naaldbebossing geven een ‘open’ gevoel, zogenaamd ruimte om adem te halen. De Bussumerheide is het grootste aaneengesloten heidegebied in de omgeving en bezit vele historische bezichtigingen en zaken van historisch en archeologisch belang.

Rondje Naardermeer (24 km)
In dit nationaal en internationaal beschermde natuurgebied profiteren zeldzame dieren en planten van het schone water, het moerasbos en de vochtige weilanden met ondiepe plassen. Vanaf Gasterij Stadzigt begint een fietspad die het meer rond gaat, De onverharde wegen zijn door de drassigheid helaas niet met de step te nemen. Desondanks blijft het een prachtige route en kom je tal van ‘verscholen’ koffie/eetgelegenheden tegen voor een fijne pitstop.

Fortenroute – Hollandse Waterlinie (34 km)
Wil je echt met de sportstep op pad en ben je sportief aangelegd, dan is een mooi rondje over het noordelijke deel van de Hollandse Waterlinie een aanrader. Je stept door een prachtig gebied en kan mooie stops maken bij de verschillende forten. Een prachtig stukje geschiedenis!

Een dagje steppen is uiteraard ook heel goed te combineren met een uitstapje naar:

Beeld en Geluidmuseum
Vestingmuseum
Singer Laren
Spant
’s Gravenlandse buitenplaatsen